Vis in blik of hoogwaardige visconserven ?

Het beeld dat wij hebben bij vis uit blik is in het algemeen niet zo positief.
‘Inferieur’ of ‘prima voor de pizza’, zijn dingen die je vaker hoort.
Maar ik ga je overtuigen dat zo’n ingeblikt visje zo gek nog niet is!
Tenminste als je een goed, toegewijd en duurzaam merk hebt gekozen.

Nova Fresco kiest altijd voor kleinschalige visserijen en authentieke familiebedrijven die gespecialiseerd zijn in één vissoort. Zo hebben we een sardine en makreel partner nabij Porto, met de merknaam Nuri en werken we voor bij ansjovis en tonijn met een gespecialiseerde fabriek tussen Bilbao en San Sebastian met de merknaam Zallo en voor een topkwaliteit.

Portugal

We nemen sardines uit Matosinhos in Portugal als voorbeeld. De vis die wordt gebruikt om in te blikken is krakend vers en vol in het seizoen. Het is voor velen misschien een verrassing, maar er is niets zo seizoensgebonden als ingeblikte vis. In de enkele weken dat de sardines op z’n best zijn, en langs de Portugese kust zwemmen, wordt de vis letterlijk binnen gehaald.

Nadat de lokale vissers de vangst aan land hebben gebracht is het de taak voor hun eigen vrouwen de visjes in rap tempo schoon te maken en met de hand en schaar op maat te knippen. De zeer ervaren medewerksters zorgen ervoor dat de visjes binnen een paar uur na het aanlanden keurig ingeblikt zijn.

Door dit uiterst snelle ambachtelijke proces worden alle smaken en voedingswaarden optimaal behouden. Dankzij eeuwenoude conserveertechnieken is er geen enkele onnatuurlijke toevoeging nodig om het product lang goed te houden. En dat zonder koelkast.
Enjoy!”

Spanje

De ansjovis uit Cantabrië is verheven tot een kunstvorm. Delicaat, complex en 100% umami. Maar wat maakt deze ansjovis nu anders ten opzichte van andere.
Het grootste verschil zit in de rijpingsperiode waar deze bij de meeste 2 tot 3 maanden is dit bij onze partner Zallo 6 tot 8 maanden.

Figuurlijk vertaald betekent dit dat je meestal jonge kaas met veel te veel zout krijgt terwijl je liever oude kaas wilt met mooie kristallen erin. Eenmaal geproefd ben je hooked!

Olijven

Nova Fresco voert momenteel verschillende smaken handgeplukte olijven uit de Extremadura onder de merknaam Sarasa.
*Receta del Cortijo (recept van de boerderij). Olijven met piment en knoflook.
*Hechizos del Sur (pareltjes uit het zuiden). Olijven met rozemarijn en tijm.
*Aceitunas Rellenas de Anchoa. Gevulde olijven met ansjovis.
Overheerlijke olijven met mooie klassieke, spaanse smaken die zich onderscheiden van de rest. Waarschuwing, ze zijn verslavingsgevoelig!

Olijfolie

Van de Arbequina-olijf, die goed gedijt in het Spaanse hooggebergte (Sierra Cazorla) door de mooie temperatuurwisselingen van dag en nacht en de ruime afstand tussen de bomen waardoor iedere olijf zijn nodige zonlicht kan vangen, wordt een kwalitatief hoogwaardige extra-vergine olijfolie gemaakt. Deze olijfolie is neutraal met een in balans zijnde mooie complexe smaak. Hierdoor is deze multi-inzetbaar in de keuken en dus te gebruiken bij zowel warme als koude toepassingen.

Octopus oftewel Pulpo

Vanuit Galicië, ten noorden van Santiago de Compostella, importeren wij diepgevroren octopus tentakels welke gekookt is op traditionele Mediterrane wiize, ‘Ready to eat‘. Deze octopus wordt gevangen via ambachtelijke visvangst voor de kust van Marokko. In dit warme, vulkanische gebied gedijt de octopus het best wat resulteert in een heerlijke delicatesse die naar behoefte zelf op smaak kan worden gebracht en naar eigen wens verder kan worden bereid. Maat L, vacuüm verpakt.

Producten

Officiële importeur